Aankondiging kinderproject ToGether

een samenwerking tussen stichting OneMelodie en stichting Living Values Education 

Stichting OneMelodie en Stichting Living Values

Kinderproject ToGether

In de periode van 6 februari tot en met 25 april 2015 organiseert OneMelodie het project ToGether, in samenwerking met stichting Living Values Education. Hiermee willen we kinderen ondersteunen in hun ontwikkeling tot positief ingestelde mensen die zich bewust zijn van hun eigenwaarde. We richten ons met name op kinderen uit migranten- en vluchtelingengezinnen.

Wat gaan we doen?
In Kanaleneiland in Utrecht wonen mensen met verschillende culturele achtergronden. Voor de jeugd zijn er in het dagelijks leven weinig mogelijkheden om in contact te komen met ‘witte’ kinderen. Integratie wordt hierdoor bemoeilijkt. Als je niet gewend bent om contact te maken met kinderen uit een andere cultuur kan het moeilijk zijn om dat later ineens wel te doen. ToGether wil hier wat aan doen. In een educatief project brengen we 10 kinderen uit Kanaleneiland in contact met 10 kinderen van de democratische school De Vrije Ruimte. Iedere week gaan ze aan de slag met speelse, creatieve en muzikale opdrachten terwijl ze leren wat er nodig is voor een goede samenwerking en een geluksgevoel met elkaar. Uiteindelijk zingen de kinderen samen nieuwe liedjes in over verschillende waarden. Deze liedjes worden samengevoegd op een CD en een DVD. Dit is meteen een mooi aandenken aan het project. Daarnaast kan deze Nederlandstalige CD over waarden gebruikt worden door anderen, op school en thuis.

Begeleiding
De begeleiding wordt verzorgd door:

  • Vrijwilligers van stichting OneMelodie
  • Vrijwilligers van stichting Living Values Education
  • Leerkrachten van democratische school De Vrije Ruimte in Den Haag (vrijwillig)
  • Creatieve professionals (vrijwillig of tegen kostprijs)

Educatieve achtergrond
Tijdens activiteiten van OneMelodie in Kanaleneiland is gebleken hoeveel plezier kinderen uit verschillende culturen kunnen hebben tijdens zingen en dansen. Daarom is er in het project ToGether veel ruimte voor speelse, creatieve en muzikale oefeningen. De achtergrond van de oefeningen is het educatieve programma van Living Values Education. Met name de waarden geluk en samenwerking zullen centraal staan. Samen iets moois creëren geeft een gevoel van geluk. Vandaar ook de naam; ToGether.

Steun of donatie
Voor de huur van een ruimte in Kanaleneiland en een onkostenvergoeding voor creatieve professionals zijn we nog op zoek naar donaties. We hopen dat je ons wil helpen om waardevolle project mogelijk te maken. Je bezorgt twintig kinderen daarmee de tijd van hun leven! We hebben verschillende donatiemogelijkheden:

  • Koop nu alvast het eindresultaat van het project. Je krijgt dan na afloop de liedjes op CD (€7.50) of de DVD (€12.50) Maak dit bedrag over via de donatiepagina, onder vermelding van CD of DVD.
  • Doneer een bedrag naar keuze, ook via de donatiepagina.
  • Wil je geen geld doneren maar wel een goede wens doen voor het project, stuur deze dan in via het contactformulier. We zien je goede wens graag tegemoet!