‘IK AAP JE MORGEN NOG’ en Liefdevolle Aandacht

Liefdevolle Aandacht kan vele vormen hebben en ‘IK AAP JE MORGEN NOG’ is een van de mooiste die ik recent heb ondervonden in ons multiculturele team.

Een collega vroeg me een middag te helpen met een kinderactiviteit bij een andere organisatie. Ja, ik ben die middag vrij en het is leuk om met de kinderen samen te zijn en te spelen, te ontdekken wat hen op dat moment van hun ontwikkeling interesseert.

Vooraf eet ik een bord gezonde pap met noten. Al tijdens het eten voel ik, dit valt niet goed. Ik pak toch mijn tas in maar voor ik de deur uit wil gaan, komt de eerste golf al omhoog. In een aantal keren komt de hele pap met hebben en houwen eruit. Me lichamelijk uitgeput achterlatend, uitgewrongen als een dweil en met een hoofd dat bonkt aan alle kanten. Tussen de golven door app ik naar mijn collega: Sorry ik denk dat ik niet kan komen. Berichtje terug zegt: Als je niet goed hoef je niet te komen. Beterschap voor je.

Na afloop van de kindermiddag ontvang ik nog een berichtje: Hoe gaat het met je? Ben je beter geworden? Ik geef n kort verslagje van een en ander en uit mijn dank voor haar liefdevolle aandacht. Als kort en krachtig antwoord komt: Ik aap je morgen nog! Een uur later nog een ingesproken berichtje van haar dochter: …BETERSCHAP…  Dit is liefdevolle aandacht in de praktijk. Geen enkel woord zoals: Je hebt ons in de steek gelaten kwam naar me toe. Helemaal niet!

Leven zelf brengt situaties voor onze neus en het enige wat we hoeven doen is klaar te zijn. Om Liefdevolle Aandacht te kunnen hebben in de vorm van bijvoorbeeld direct geuite zorg en goede wensen voor herstel. Zulke samenwerking brengt mensen dichterbij zichzelf en bij elkaar. Het is aan beide kanten om de situatie te zien en een kwaliteit uit te reiken en te kunnen ontvangen én waarderen. Opnieuw realiseer ik me dat ieder van ons zoveel te geven heeft uit zijn of haar innerlijke schatkamer van waarden of kwaliteiten. En het maakt jou en de ander blij en gelukkig.

Liefdevolle aandacht - Winnie de Pooh

‘Ik aap je morgen nog’

Blog van Elena, vrijwilliger bij OneMelodie.

NB: De inhoud van blogs representeren niet noodzakelijkerwijs standpunten van OneMelodie.