De ogen van Compassie

DE OGEN VAN COMPASSIE

–  Nieuwjaarsblog en voornemen van Elena.

Het nieuwe jaar is gekomen. We begroeten het wellicht met vreugde of vrees of compassie. Wat wil je in 2019 gaan ervaren? Het nieuws van de afgelopen tijd lijkt te worden gedomineerd door voetbal en door corruptie en verval van menselijk gedrag. De klimaatveranderingen, winst en verlies op politiek en economisch terrein en vele intermenselijke drama’s zie ik ook veel in beeld.

Dit kan ik dagelijks bekijken en nalezen. Maar wat wil IK beleven? Of beter gezegd: Wat wil ik toevoegen aan de wereld; mijn wereld van alledag en de wereld van anderen?

Zou ik een online shop opzetten in vegetarische chocoladereepjes? Of … een furieus sociaal media account openen om mijn emoties neer te storten? Of een ervaren hacker worden die de overheid gaat dienen?  MMM… Ik voel dat mijn talent voor 2019 zich gaat ontvouwen in een andere richting. Die me materieel niets zal kosten maar op intermenselijk gebied een enorm prettige energiegolf kan opleveren rond de aarde. Die golf komt van binnenuit, wordt gevoed door een puur hart en een houding van vrede, welwillendheid en wijsheid. Het heet De Ogen van Compassie.

Ik open mijn Ogen van Compassie voor mezelf, voor de natuur en voor alle medemensen op aarde en geef zo mijn hand van medewerking aan de wereld van vandaag. Laat dit in 2019 mijn toegevoegde waarde zijn. In plaats van te verharden of ‘mijn degens te kruisen’ met een ander mens, een ander de schuld te geven van mijn onvrede of onvermogen ga ik ‘toegeven’, mijn hand uitstrekken naar de ander.  Wil ik van binnenuit luisteren, niet veroordelen of afwijzen. Er zijn voor de ander terwijl ik in contact blijf met mijn eigen waarde.

LAAT DIT MIJN TOEGEVOEGDE WAARDE VOOR HET NIEUWE JAAR ZIJN.

(Wordt vervolgd)

NB: De inhoud van blogs representeren niet noodzakelijkerwijs de standpunten van OneMelodie.