Wat doet Initiatief OneMelodie?

OneMelodie geeft op verzoek en in samenwerking met anderen workshops en cursussen in Utrecht. Zij verzorgt regelmatig kinderactiviteiten in Kanaleneiland-Utrecht.

De vijf UITGANGSPUNTEN van alle educatie van Initiatief OneMelodie zijn:

  1. Ieder mens is uniek want er is er maar één zoals jij op de wereld.
  2. Ieder mens heeft waarde en heeft de specialiteit van een of meer kwaliteiten. Deze specialiteit neemt toe in kracht als je het gebruikt om anderen te helpen.
  3. Geen mens is meer of minder dan een ander mens. We ‘spelen’ slechts verschillende rollen in leven en zijn allemaal nodig ieder op zijn eigen manier.
  4. Ieder mens is welkom ongeacht zijn achtergrond of opleiding. Het is wel fijn als je redelijk Nederlands kunt verstaan en spreken. Op verzoek kunnen workshops in het Engels of zo mogelijk in een andere taal worden gegeven.
  5. Iedere deelnemer streeft naar een respectvolle en vredevolle bijdrage.

Algemene informatie THEMA WORKSHOPS
Dit zijn korte thema bijeenkomsten van 2 uur met een pauze.  Vaak gaat een workshop over een waarde of kwaliteit. Alle workshops bevatten elementen van Ontwikkeling, Ondersteuning en Ontspanning. Soms gebruiken we ook praktische expressie zoals tekenen of schilderen.

Ieder mens heeft waarde(n).

Ieder mens heeft  zoveel waarde(n).

Een workshop begint met een introductie van het thema en eenvoudige opdracht voor jezelf. Ook is er een uitwisseling over het thema met iemand die je niet kent of met iemand van een andere cultuur. Je komt voor jezelf maar ook het ontmoeten van mensen van andere culturen vindt iedereen heel waardevol en prettig. Je kunt van elkaar leren en nieuwe dingen horen.

We eindigen met een ontspanningsoefening voor geest en hart waarbij er zacht instrumentale muziek op de achtergrond speelt. Eenvoudige positieve gesproken woorden nemen je mee naar rust en ontspanning waardoor je even de drukte en zorgen van alledag kunt vergeten.

Elke workshop is speciaal doordat er een unieke combinatie van mensen aanwezig is. Ook worden de gebruikte werkvormen regelmatig vernieuwd. Soms is er ook een quiz voor de deelnemers. Of een gast die wordt geïnterviewd of er is een panel van ervaringsdeskundigen.

Het minimaal aantal deelnemers voor een workshop is 6 personen.
De kosten voor de zaalhuur en materiaalkosten bedragen gemiddeld €4,- per deelnemer per workshop. De workshop zelf wordt kosteloos aangeboden.

OneMelodie Workshops geven veel aandacht aan de waarde GELUK.

OneMelodie Workshops geven aandacht aan de waarde GELUK.

Algemene informatie CURSUSSEN
Dit zijn drie bijeenkomsten van 2½ uur over hetzelfde thema.

Er is een duidelijke volgorde in de lesopbouw. Je gaat je kennis en ervaring van het onderwerp verdiepen. Na elke bijeenkomst ontvang je een opdracht om te oefenen tot de volgende bijeenkomst. Eenvoudige ontspanningsoefeningen voor geest en hart maken ook deel uit van een cursus.

Er is tijdens de cursussen veel aandacht voor je vragen en situatie. Het belangrijkste doel van een cursus is dat jij zelf, dat wat je op de cursus leert, kunt toepassen in je dagelijks leven.

Een cursus begint wanneer er 8 deelnemers zijn.
Kosten bedragen gemiddeld €12,- voor 3 bijeenkomsten. Deze kosten betreffen de zaalhuur en materiaalkosten.

Tijdens schoolvakanties of feestdagen zijn er geen workshops of cursussen.

Geef je op via het contactformulier. Er zijn een beperkt aantal plaatsen per workshop/cursus beschikbaar. Je ontvangt van ons altijd een bevestiging van je deelname.

Tot nu toe zijn er bij elke workshop/ cursus deelnemers afkomstig uit Nederland én andere landen. Dit wordt door iedereen als prettig en verrijkend ervaren. OneMelodie benadrukt dat mensen van alle culturen van harte welkom zijn.

OneMelodie educatie is voor mensen van alle culturen.

OneMelodie educatie is voor mensen van diverse culturen.

Algemene informatie KINDERACTIVITEIT
Kinderen van 6 tot 11 jaar kunnen meedoen met de OneMelodie spel- en creatieve activiteiten rond universele thema’s als respect, vrede, geluk en eerlijkheid. Dit versterkt de zelfwaarde van de kinderen enorm.

OneMelodie kinderactiviteit versterkt de zelfwaarde van de kinderen.

OneMelodie kinderactiviteit versterkt de zelfwaarde van de kinderen.

Met een goede zelfwaarde ben je sociaal vaardiger en het geeft geluk. Je kunt elkaar beter begrijpen, beter samenspelen en samenwerken met elkaar. 

OneMelodie maakt hiervoor gebruik van het internationale educatieve programma rond 12 waarden van Living Values (www.livingvalueseducation.nl).

De 12 waarden van dit programma zijn: Vrede, Respect, Liefde, Verdraagzaamheid, Geluk, Verantwoordelijkheid, Samenwerking, Nederigheid, Eerlijkheid, Eenvoud, Vrijheid en Eenheid.

De kinderactiviteit wordt verzorgd door vrijwilligers (ervaren leerkrachten en/ of ervaringsdeskundigen) met een verschillende culturele achtergrond. Er is ook een goede samenwerking en regelmatig contact met de coördinator van Living Values Nederland.

Ouders betalen een kleine bijdrage per kind voor de materiaalkosten en de zaalhuur. Tijdens de schoolvakanties of feestdagen is er meestal geen kinderactiviteit.