Kinderintegratie project ‘ToGether’

PARTNERS in dit project zijn  St. Living Values Education Nederland (www.livingvalueseducation.nl),  de democratische school ‘De Vrije Ruimte’ uit Den Haag (www.devrijeruimte.org) en St. OneMelodie uit Utrecht.

Wat hebben deze 3 organisaties gemeen? Ze gebruiken met veel enthousiasme het internationale ‘Living Values’ onderwijsprogramma over waarden (www.livingvalues.net)

DOEL van het project is kinderen van alle culturen te ondersteunen in hun ontwikkeling tot positief ingestelde mensen die zich bewust zijn van hun eigen waarde.

HOE HET BEGON? Vanaf april 2014 ontmoeten St. Living Values Education Nederland en St. OneMelodie elkaar en brainstormen over het opzetten van een kinderproject. Het idee komt van de kinderen die op de kinderactiviteit bij OneMelodie komen. Ze zingen en dansen heel graag met elkaar en nemen via muziek en dans spelenderwijs kennis over waarden op. Ze fantaseren ook weleens: als we nu in een echte studio een liedje kunnen opnemen … Dit idee krijgt steeds meer vorm door de contacten die in voorjaar en zomer 2014 worden gemaakt.

Poptroubadour Ed Citroen (www.edcitroen.nl) is de 1e professional die enthousiast het idee steunt en later komt muziekdocente, zangeres en voice-over Lonneke Scholten (www.voiceovervrouw.com) erbij.

ToGether bedankt Ed Citroen voor zijn enorme inzet

Kinderproject ToGether bedankt Ed Citroen voor zijn enorme inzet bij het vervaardigen van de CD.

 

Kinderproject ToGether: Lonneke Scholten geeft fantastische zanglessen aan de kinderen uit Utrecht.

Kinderproject ToGether: Lonneke Scholten geeft fantastische zanglessen aan de kinderen uit Utrecht.

 

Kinderproject ToGether: Thecla de Vrede

Kinderproject ToGether: Thecla de Vrede stimuleert de kinderen om creatief te zijn en mooie tasjes te maken.

 

Kinderproject ToGether; Zelf een tasje ontwerpen.

Kinderproject ToGether; Zelf een tasje ontwerpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via via worden contacten gelegd totdat er een heel team van vrijwilligers en muzikale en creatieve professionals paraat is om het project inhoudelijk vorm te geven en uit te voeren.

Een cruciale gebeurtenis voor de ontwikkeling van het project: Twee kinderen die vaak op de kinderactiviteit van OneMelodie komen, worden uitgenodigd voor een zomerfeest van de school in Den Haag. Tijdens dat feest wordt een van de ‘bruine’ kinderen uit Utrecht zich gewaar: ‘Er zijn alleen maar witte mensen hier!’ Dit geeft aan hoe nodig een project is waarbij kinderen van verschillende culturen contact met elkaar maken, aan elkaar wennen en ontdekken dat jezelf en met elkaar iets kan bereiken en iets moois kan maken.

op-bezoek-bij-t-zomerfeest-de-vrije-ruimte-juli-2014

Vóór het kinderproject Together begon. Een kind beseft ineens: ‘Er zijn alleen maar witte mensen hier’.

In vele opzichten is het een gedurfd project: 3 partnerorganisaties, 14 medewerkers die vrijwillig of tegen kostprijs meedoen en elkaar meestal niet kennen, het project speelt zich af in 2 steden (Den Haag en Utrecht), er zijn 2 opname studio’s (in Voorschoten en Utrecht), de meeste liedjes over waarden moeten nog worden gemaakt, de 2 kindergroepen hebben een verschillende achtergrond, het moet allemaal gebeuren buiten schooltijd en in overleg met de ouders en niet onbelangrijk; er moet voldoende geld komen van elders.

Kinderproject ToGether: De kinderen eten samen.

Kinderproject ToGether: Samen eten in Den Haag op de democratische school ‘De Vrije Ruimte’.

Het projectplan wordt steeds beter en diverse fondsen worden aangeschreven. De uitvoering van het kinderproject wordt een half jaar uitgesteld omdat fondsen tijd nodig hebben om de aanvraag te beoordelen. Dit vraagt aanpassing van de kinderen, ouders en alle medewerkers. Veel geduld, flexibiliteit, organisatievermogen en een ‘ongoing’ enthousiasme van alle 3 de partners houden het project ‘levend’ tot de start in februari 2015.

2015-togetherproject-er-is-respect-voor-elkaar

Kinderproject ToGether; er wordt naar elkaar geluisterd.

Twee fondsen geven financiële ondersteuning aan het project: St. Boschuysen – verleent steun aan jonge mensen die maatschappelijk gezien hulp nodig hebben (www.boschuysen.nl) en St. Sjoerd – Kansen voor kinderen (www.stichtingsjoerd.nl).

2015-together-elkaar-helpen

Kinderproject ToGether: elkaar helpen met het klaar maken van de pizza.

De waarden die centraal staan bij de activiteiten in dit kinderproject zijn Samenwerking en Geluk.

Tekening die samenwerking uitbeeldt. Gemaakt door een kind van het Kinderproject 'ToGether':

‘Samenwerking’ getekent door een kind van het kinderproject ‘ToGether’.

Dit is geluk! Gemaakt door een kind van het kinderproject 'ToGether'.

Dit is geluk! Gemaakt door een kind van het kinderproject ‘ToGether’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 20 kinderen die meedoen aan het ‘ToGether’project zijn geboren in Nederland en hun ouders komen uit Ghana, Marokko, Nederland, Rusland, Senegal en Soedan.

 

Kinderproject 'Together': een deel van de ouders en medewerkers op het slotfeest.

Kinderintegratieproject ‘ToGether’: veel ouders en medewerkers zijn op het sprankelende slotfeest van het project.

 

Kinderproject ToGether: dansen op het slotfeest hoort erbij.

Kinderproject ToGether: Heerlijk dansen op het slotfeest.

 

Voor meer foto’s en filmpjes, bezoek onze facebookpagina; www.facebook.com/onemelodie

en beluister enkele liedjes van de CD via Home/de CD ‘ToGether’ is uit! van deze website.