Mijn ‘nieuwe Bloem’ in 2017

We houden allemaal van NIEUW, is ‘t niet? Nieuwe kleren, nieuwe contacten, een andere omgeving die je inspireert tot het vervaardigen van nieuwe mooie dingen en die bijdraagt aan ieders welzijn. Er zijn al vele goede gedachten over en weer gegaan voor 2017.  Dat je gezond, succesvol, vredevol en gelukkig mag zijn. Hieruit proef je de wens ‘dat alles nieuw mag zijn’.

Want oud ken je nu wel, ben je een beetje moe. Je raakt erop uitgekeken. Je wilt je aandacht op iets nieuws richten dat je blij en tevreden maakt. Je bent op zoek naar iets nieuws dat je energie geeft en enthousiasme door je laat stromen.

Wat beschouw jij als nieuw? Welke vernieuwing wil jijzelf in 2017 in je dagelijks bestaan ervaren? Er zijn culturen waar men bij elke ontmoeting aan elkaar vraagt: Heb je (iets) nieuws voor me? Welke ‘nieuwe Bloem‘ wil jij een ander aanbieden? Wat wordt jouw persoonlijke vernieuwing die ook anderen blij maakt?

De mijne heet liefde en kracht. Mijn liefde zal zijn dat ik verwachtingen durf los te laten – zoals ik moet en ik wil … en jij moet en zal … – zonder hoop te verliezen en begin met mezelf, de ander en de situatie te accepteren en respecteren en ben daardoor al bezig een fijne atmosfeer te creĆ«ren. Mijn kracht is innerlijke stabiliteit. Hoe mijn boot ook schommelt of beweegt, wie er ook aan gaat trekken of duwen, ik blijf staan in mijn waarde en geef zonder zorgen van wat ik al weet of heb ervaren.

Welke bloem laat jij dit kalenderjaar uitkomen en tot bloei komen? Het is de moeite waard om hier een moment bij stil te staan. Ieder van ons is uniek en heeft aangeboren kwaliteiten. Je kunt dus zoveel moois bieden aan de wereld, te beginnen met de mensen in jouw nabije omgeving. Veel plezier met tuinieren!

Elena

NB: De inhoud van blogs representeren niet noodzakelijkerwijs standpunten van OneMelodie.