Meer energie en waarde(n) in je leven? Neem elke dag ‘n Inspirientje!

* vrede * respect * liefde * verantwoordelijkheid * bescheidenheid * samenwerking *

Wil je meer energie en waarde(n) in je leven? Neem elke dag ‘n INSPIRIENTJE!

WAT is ‘n INSPIRIENTJE?  Inspirientjes zijn 48 kaartjes om je te inspireren om alleen of samen, thuis, op school of op het werk, waarden (meer) in je leven te gebruiken.

WAT DOE JE ERMEE?  Als ouder of docent kun je bijvoorbeeld een kaartje (laten) trekken en die waarde bespreken aan het begin van een dag. Dit kan een (kring)gesprek in gang zetten. Je kunt een symbool bedenken, passend bij de waarde en uitleggen hoe je tot dat symbool bent gekomen, waarom het volgens jou bij die waarde past. Je kunt een tekening, een verhaal, een gedicht, een lied of toneelstukje over een waarde maken en dat met elkaar bewonderen en bespreken.

Of je trekt een kaartje voor jezelf als ‘waarde van de dag’ en brengt die waarde een dag lang in praktijk. Na afloop kijk je wat dat met je doet die dag. Of je neemt een kaartje als Energiser tussen je bezigheden door.

Neem elke dag een Inspirientje

         Meer energie en waarde(n) in je leven?                    Neem elke dag een Inspirientje!

Tijdens een bijeenkomst kan iemand een kaartje trekken om samen even stil te staan bij de waarde op het kaartje. Dit kan door de tekst hardop voor te lezen, er even stil op te zijn, en ieder uit te nodigen om zijn of haar gedachten rond die waarde te delen met de anderen

WAT BRENGT HET JE? Ieder van ons wordt geboren met een schat aan innerlijke, natuurlijke waarden als liefde, vrede en respect. De Inspirientjes helpen kinderen en volwassenen met een enkel zinnetje deze eigen waarden te herinneren en een bewustzijn te creeren over 12 van deze universeel menselijke waarden. Ze helpen je de kracht van waarden te ervaren.  Ze brengen je op een speelse manier in contact met je gevoeligheid, intuitie, compassie, openheid, moed en individualiteit, een dieper niveau in jezelf. En wie weet weerspiegelt het kaartje dat je trekt wellicht net die waarde die op dat moment speciaal nodig is voor jou of voor de groep.

Trek maar eens zo’n Inspirientje, er gaat een wereld voor je open. Een wereld waarvan je misschien niet wist dat die – allang – in jou bestond.

Een pakje Inspirientjes is voor 5 euro excl. verzendkosten te verkrijgen via: http://www.livingvalueseducation.nl/contact/  

* eerlijkheid * verbondenheid * geluk * eenvoud * verdraagzaamheid * vrijheid *

 

'n Inspirientje voor elke dag - Living Values Education Nederland

           Neem dagelijks ‘n Inspirientje.