Waar staat OneMelodie voor?

Initiatief OneMelodie (voorheen Stichting OneMelodie) is een non-profit initiatief dat sociale educatie aanbiedt voor mensen van alle culturen.

OneMelodie voor mensen van alle culturen.

    OneMelodie voor mensen van alle culturen.

Veel mensen uit andere culturen, die om wat voor reden dan ook naar Nederland zijn gekomen, doen veel inspanning om een goed en zinvol bestaan op te bouwen. Ze leren onder meer de taal en volgen inburgeringscursussen.

OneMelodie is in 2012 ontstaan vanuit het idee dat deze mensen verder geholpen kunnen worden met sociale educatie. Deze educatie voedt de geest, het hart, de mens binnenin.

Op basis van je eigen positieve kracht kun je je kansen vergroten en sneller ‘je plek’ in de Nederlandse samenleving vinden.

De naam OneMelodie staat voor die éne klank van ‘Bewust positief en in harmonie met elkaar te willen leven’.

OneMelodie is politiek en religieus onafhankelijk, wel zijn er een aantal waarden die we extra belangrijk vinden:

  • Respect
  • Moed
  • Verantwoordelijkheid
  • Flexibiliteit
  • Integriteit

Meer hierover is te vinden in “waarden, visie, missie en doel

Initiatief OneMelodie maakt geen winst met haar activiteiten. Workshopdeelnemers en ouders betalen eventueel een bijdrage voor de zaalreservering wanneer daarvoor moet worden betaald. Deze bijdragen worden uitsluitend besteed aan de zaalhuur/ activiteiten voor volwassenen en kinderen, zoals die op deze site vermeld staan.

Alle medewerkers werken op vrijwillige basis bij OneMelodie. De oprichters van OneMelodie komen uit diverse landen (India**, Soedan, Somalië en Nederland). Zij vinden dat iedereen, ongeacht achtergrond of cultuur, ergens goed in is en iets moois kan bijdragen in leven.

Wat doet OneMelodie?

Sociale educatie is je eigen waarde leren kennen en positief leren denken én doen. Zodat je met moed en enthousiasme vanuit je eigen kracht wat zich voordoet in het dagelijks leven kunt aanpakken en je positie kunt verbeteren. Dit versterkt je persoonlijk geluk en heeft ook effect op het maatschappelijk welzijn. Dit is de missie van OneMelodie.

Waarom geven we veel aandacht aan positief leren denken? Alles begint met een gedachte. Een gedachte wordt een gevoel. Dat gevoel spreek je uit of laat je zien, zet je om in daden. Een positieve levenshouding heeft een gunstig effect op je eigen gezondheid, op de mensen om je heen en op de situaties waarin jij je bevindt.

Om dit te bewerkstelligen, organiseren we verschillende activiteiten waaronder workshops en cursussen voor volwassenen en creatieve kinderactiviteiten.

Voor wie?       One Melodie Nederland 

De sociale educatie van OneMelodie is bedoeld voor kinderen (van 6 tot 11 jaar), vrouwen en mannen van alle leeftijden van alle culturen. We maken immers allemaal deel uit van de wereldfamilie van de mensheid.

Tot nu toe werden activiteiten van OneMelodie bezocht door mensen uit bijna alle werelddelen.

OneMelodie wereldkaart

Wie komen er op OneMelodie af?

Lees hun ervaringen elders op de website.

Kom jij ook? Kijk dan op de agenda en meld je nu aan voor de eerstvolgende activiteit.

Wil je een ‘Workshop op maat’ of een andere activiteit voor jouw organisatie over een positief denken thema dat je erg boeit? Stuur dan je verzoek op via het contactformulier.

 

 

** De heer A. Bali is een van de oprichters van Stichting OneMelodie. Hij is in juli 2016 overleden. Wij zijn hem erg dankbaar voor zijn inzet en enthousiasme vanaf het begin ondanks zijn hoge leeftijd en gezondheidsproblemen. OneMelodie zal hem herdenken met veel hoogachting en respect.